Briose cu Banane
Nu stiu cum sunt altii dar eu mereu am prin casa 2- 3 banane. Mi se par o alternativa excelenta atunci cand nu ai timp sa iei micul dejun sau cand esti pe fuga si vrei o gustare sanatoasa. Insa exista momente cand raman neconsumate si e coc foarte tare, coja devenind inchisa la culoare. Atunci sunt numai bune pentru a pregati prajituri delicioase in cazul nostru niste briose simple si rapide.
Pentru a le pastra proaspete cat mai mult timp le poti acoperi cu folie sau le poti depozita in o cutie inchisa. Ia-le cu tine la munca sau strecoara-le in pachetelul celor mici.
Pentru aproximativ 12 bucati vei avea nevoie de :
- 180 de grame de zahar brun( poti folosi si zahar alb,dar vor fi mai dulci);
- 2 oua;
- 250 grame de faina;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- jumatate de lingurita de sare;
- 100 de grame de nuci maruntite;
- 3 banane coapte;
- zahar pudra( obtional);
Intr-un bol amesteca zaharul cu untul la temeratura camerei( este importat ca untul sa fie maleabil pentru a forma o spuma cand este mixat impreuna cu zaharul). Pentru aceasta operatiune vei avea nevoie de un mixer sau o spatula. Dupa ce amestecul a inceput sa aiba o consitenta cremoasa adauga ouale unul cate unul.
Porneste cuptorul si seteaza-l la treapta 4 (180 de grade Celsius). Intr-un bol separat amesteca bine faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Curata bananele de coaja si paseaza-le cu furculita sau cu mixerul pana ce obtii consistenta unui piure.
Amesteca faina in compozitia de zahar, unt si ou. Apoi adauga nucile si bananele si amesteca pana ce obtii un aluat omogen.
Pentru a le coace eu am folosit forme de silicon in care au pus hartie colorata de briose, poti folosi si o tava de briose cu lacasuri speciale pe care ar fi bine sa le ungi cu putin unt. Imparte aluatul in cele 12 forme, presara zahar pudra deasupra lor si sunt gata pentru a fi introduse in cuptorul incalzit. Le vei tine la cuptor aproximativ 30 de minute sau pana devin aurii. Pentru a fi sigur ca sunt coapte fa "testul scobitorii", daca acestea sunt coapte scobitoarea va iesi curata.
Mie personal imi place sa le servesc cu o lingura de iaurt grecesc insa sunt delicioase si cu lapte.
Spor la treaba si nu uita mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Porneste cuptorul si seteaza-l la treapta 4 (180 de grade Celsius). Intr-un bol separat amesteca bine faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Curata bananele de coaja si paseaza-le cu furculita sau cu mixerul pana ce obtii consistenta unui piure.
Amesteca faina in compozitia de zahar, unt si ou. Apoi adauga nucile si bananele si amesteca pana ce obtii un aluat omogen.
Pentru a le coace eu am folosit forme de silicon in care au pus hartie colorata de briose, poti folosi si o tava de briose cu lacasuri speciale pe care ar fi bine sa le ungi cu putin unt. Imparte aluatul in cele 12 forme, presara zahar pudra deasupra lor si sunt gata pentru a fi introduse in cuptorul incalzit. Le vei tine la cuptor aproximativ 30 de minute sau pana devin aurii. Pentru a fi sigur ca sunt coapte fa "testul scobitorii", daca acestea sunt coapte scobitoarea va iesi curata.
Mie personal imi place sa le servesc cu o lingura de iaurt grecesc insa sunt delicioase si cu lapte.
Spor la treaba si nu uita mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Comentarii
Trimiteți un comentariu