Pui cu Sos de Ciuperci si Cartofi Dulci
Aceasta reteta am pus-o la punct in unul din acele momente cand deschizi frigiderul si gasesti o serie de ramasite (ingrediente) de la mesele percedente. O reteta simpla si rapida pe care o poti pregati in numai cateva minute. Cromatica vie iti va incalzi sufletul intr-o seara racoroasa de octombire iar papilele gustative vor jubila de bucurie. Multa vreme am ocolit cartofii dulci, insa odata ce am descoperit gustul lor asemanator cu al dovleacului dar si calitatile sale nutritive am inceput sa il utilizez din ce in ce mai des in preparatele mele.
Cantitatile urmatoare sunt numai bune pentru a hrani 2 "flamanzi":
- o mana de marar tocat marunt;
- condimentele favorite;
- 2 cartofi dulci de dimensiuni medii;
- 2 linguri de ulei;
- 1 cub de unt;
- 200 grame de piept de pui;
- 1 lingurita de boia de ardei dulce/ iute;
- 1 lingurita de turmeric;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 4 ciuperci;
- 3 linguri de iaurt grecesc;
- sare si piper;
Pentru inceput va trebui se portionezi ingredientele. Curata cartofii duci si taie-i in fasii cat mai subtiri pentru a le facilita procesul de gatire( daca ii vei felia prea grosi acestia vor fi nepatrunsi).
Portioneaza pieptul de pui in cubulete, toaca marunt ceapa verede si ciupercile felii. Dupa ce ai potionat ingredientele urmeaza etapa pregatirii termice.
Intr- o tigaie adauga cele 2 linguri de ulei, adauga cartofii duci, sarea si condimentele favorite.Tine tigaia pe foc maxim 15 minute, pana ce cartofii se inmoaie. Cat tigaia este pe foc amesteca cartofii odata la cateva minute pentru ca acestia sa nu se lipeasca sau sa se arda.
Intr-o tigaie curata adauga untul si condimentele (boiaua si turmericul) si apoi carnea de pui. Dupa ce aceasta capata putina culoare condimentez-o cu sare si piper. Lasa carnea sa se rumenasca bine si apoi scoate-o pe o farfurie curata. In tigaia in care ai prajit carnea mai adauga putin ulei apoi ceapa, ciupercile si un praf de sare. Dupa ce legumele s-au patrus amesteca-le cu carnea de pui adauga mararul si iaurtul. Amesteca energic si ia tigaia de pe foc. Serveste totul cat este cald.
Spor la treaba si nu uita, mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Cantitatile urmatoare sunt numai bune pentru a hrani 2 "flamanzi":
- o mana de marar tocat marunt;
- condimentele favorite;
- 2 cartofi dulci de dimensiuni medii;
- 2 linguri de ulei;
- 1 cub de unt;
- 200 grame de piept de pui;
- 1 lingurita de boia de ardei dulce/ iute;
- 1 lingurita de turmeric;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 4 ciuperci;
- 3 linguri de iaurt grecesc;
- sare si piper;
Pentru inceput va trebui se portionezi ingredientele. Curata cartofii duci si taie-i in fasii cat mai subtiri pentru a le facilita procesul de gatire( daca ii vei felia prea grosi acestia vor fi nepatrunsi).
Portioneaza pieptul de pui in cubulete, toaca marunt ceapa verede si ciupercile felii. Dupa ce ai potionat ingredientele urmeaza etapa pregatirii termice.
Intr- o tigaie adauga cele 2 linguri de ulei, adauga cartofii duci, sarea si condimentele favorite.Tine tigaia pe foc maxim 15 minute, pana ce cartofii se inmoaie. Cat tigaia este pe foc amesteca cartofii odata la cateva minute pentru ca acestia sa nu se lipeasca sau sa se arda.
Intr-o tigaie curata adauga untul si condimentele (boiaua si turmericul) si apoi carnea de pui. Dupa ce aceasta capata putina culoare condimentez-o cu sare si piper. Lasa carnea sa se rumenasca bine si apoi scoate-o pe o farfurie curata. In tigaia in care ai prajit carnea mai adauga putin ulei apoi ceapa, ciupercile si un praf de sare. Dupa ce legumele s-au patrus amesteca-le cu carnea de pui adauga mararul si iaurtul. Amesteca energic si ia tigaia de pe foc. Serveste totul cat este cald.
Spor la treaba si nu uita, mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Comentarii
Trimiteți un comentariu