Paste cu Ton si Rosii
Iti marturisesc cu sinceritate ca mereu am in camara trusa de prim ajutor in caz de musafiri neanuntati si flamanzi. Cateva ingrediente simple si delicioase care ma scot din incurcatura mereu. In plus sunt un mare consumator de paste si experimentez cel putin odata pe luna o reteta noua. Iti spun sincer ca nu m-au dezamagit niciodata si m-au ajutat sa inteleg si sa respect mai mult bucataria italiana ce se remarca prin ingredientul suprem: simplitate.
Pentru reteta ce urmeaza nu vei avea nevoie de ustensile sau materie prima simandicoasa asa ca hai sa ne bucuram de placerea de a gati. Pentru 2 pofticiosi vei avea nevoie de:
- 250 grame de paste (eu am folosit spaghetti nr.5 de la Barilla);
- o conserva de ton bucati in ulei;
- 500g de rosii proaspete;
- 2 catei de usturoi;
- busuioc proaspat;
- piper si sare;
-praf de ardei iute (pentru cei cu gusturi iuti);
Intr-o oala suficient de incapatoare adauga 2,5 litrii de apa (1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste) si o cantitate generoasa de sare, cam 17 grame de sare. Cand apa a dat in clocot adauga pastele lasa-le la fiert perioada de timp indicata pe pachet.
Separat spala si taie rosiile cubulete. Intr-o tigaie scurge o lingura din uleiul din conserva si adauga cateii de usturoi tocati grosier. Lasa usturoiul sa se patrunda putin, cat sa capete o usoara nuanta aurie si adauga si tonul bucati. Lasa totul pe foc pana cand se reumenesc frumos.
Intr-o alta tigaie pune rosiile cuburi cu o lingura de ulei si sare. Lasa-le pe foc pana ce capata o consistenta asemanatoare bulionului. Acum a venit momentul sa adaugi tonu si usturoiul in sos si sa condimentezi cu sare si piper dupa gust. Mie personal imi place sa adaug si un varf de zahar pentru a echilibra aromele.
Intre timp pastele s-au fiert. Scurge-le si pastraza putin apa in care au fiert. Adauga pastele in tigaie peste sos si mai adauga putina apa in care au fiert, daca simti ca sunt prea uscate. Adauga busuiocul tocat grosier si putin parmezan daca ai prin frigider. Cam asta a fost treaba cu bucataritul, urmeaza degustatul.
Spor la treaba si nu uita mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Pentru reteta ce urmeaza nu vei avea nevoie de ustensile sau materie prima simandicoasa asa ca hai sa ne bucuram de placerea de a gati. Pentru 2 pofticiosi vei avea nevoie de:
- 250 grame de paste (eu am folosit spaghetti nr.5 de la Barilla);
- o conserva de ton bucati in ulei;
- 500g de rosii proaspete;
- 2 catei de usturoi;
- busuioc proaspat;
- piper si sare;
-praf de ardei iute (pentru cei cu gusturi iuti);
Intr-o oala suficient de incapatoare adauga 2,5 litrii de apa (1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste) si o cantitate generoasa de sare, cam 17 grame de sare. Cand apa a dat in clocot adauga pastele lasa-le la fiert perioada de timp indicata pe pachet.
Separat spala si taie rosiile cubulete. Intr-o tigaie scurge o lingura din uleiul din conserva si adauga cateii de usturoi tocati grosier. Lasa usturoiul sa se patrunda putin, cat sa capete o usoara nuanta aurie si adauga si tonul bucati. Lasa totul pe foc pana cand se reumenesc frumos.
Intr-o alta tigaie pune rosiile cuburi cu o lingura de ulei si sare. Lasa-le pe foc pana ce capata o consistenta asemanatoare bulionului. Acum a venit momentul sa adaugi tonu si usturoiul in sos si sa condimentezi cu sare si piper dupa gust. Mie personal imi place sa adaug si un varf de zahar pentru a echilibra aromele.
Intre timp pastele s-au fiert. Scurge-le si pastraza putin apa in care au fiert. Adauga pastele in tigaie peste sos si mai adauga putina apa in care au fiert, daca simti ca sunt prea uscate. Adauga busuiocul tocat grosier si putin parmezan daca ai prin frigider. Cam asta a fost treaba cu bucataritul, urmeaza degustatul.
Spor la treaba si nu uita mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!
Comentarii
Trimiteți un comentariu