Paste reci
Caldura torida a veri descurajeaza chiar si pe cei mai aventurosi dintre noi in a folosi cuptorul sau a consuma o masa calda. Iata asadar o modalitate de a servi o masa delicioasa si racoritoare in o zi fierbinte de vara.
Aceasta reteta mi-a fost impartasita in timpul unei vizite in Italia. Te avertizez ca pe acest blog vei gasi numeroase retete gustoase care au la baza pastele pentru ca Motanul Pofticios pur si simplu le adora. Acum sa trecem la treaba!
Pentru aproximativ 4 portii vei avea nevoie de:
- 350 de grame de paste fusilii (spirale) sau farfale (fundite). Eu am ales spirale colarate cu rosii si spanac ;
- doua bile de mozarella proaspata (220 de grame fiecare);
- 18 masline;
- o rosie mare;
- o conserva de ton bucati in ulei de floarea soarelui;
- o mana de busuioc proaspat;
- sare, pier si ulei de masline;
Pentru inceput pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Este foatre important sa fiarba in suficienta apa iar aceasta din urma sa fie la fel de sarata ca si apa marii. Atunci cand adaugi pastele apa trebuie sa clocoteasca astfel eviti ca acestea sa se lipeasca unele de altele. Dupa ce pastele au fiert le scurgem si le dam deoparte sa isi traga sufletul.
A venit momentul sa ne ocupam de mozarella pe care o taiem cublutete, maslinele fasii sau le poti lasa intregi daca iti place. In cazul rosiilor eu prefer sa le dau pe reazatoare pentru a indeparta coaja insa le poti taia cubulete sau poti folosii rosii cherry.
Dupa atata munca te apropii cu pasi repezi de final. Vei avea nevoie de un vas mare in care sa adaugi pastele, mozarella tocata, conserva de ton (scursa de ulei), maslinele, rosiile si busuiocul tocat grosier. Amestaca-le si adauga sare, piper si ulei de masline dupa gust. Se acopera vasul si se da la rece cel putin o ora inainte de a fi servit.
Sa iti fie de bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu