Melcisori cu legume curcubeu

 
 Multa vreme am ocolit sfecla rosie. Pur si simpul nu stiam ce sa fac cu ea. Este o leguma delicioasa prezenta pe tarabe mai tot timpul anului. Relativ recent am descoperit gustul sau bogat si cat de usor  se poate pregatii.M-am gandit ca aceasta ar merge excelent langa un carnat proaspat (de vita cu oaie) si niste legume la cuptor.
 Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al carnatilor, in special al celor facuti in casa. Nu de multe ori am fost dezamagita de "carnatii proaspeti" din comert dar mai sunt momente cand sunt surprinsa in un mod placut. Pentru astazi iti propun o masa colorata. Dar sa trecem si la treaba!

  Pentru reteta de azi, numai buna pentru 2 persoane vei avea nevoie de :

   - 350 grame de carnati proaspeti;
   - o sfecla rosie de dimensiune medie;
   - doi cartofi albi;
   - doi cartofi dulci;
   - broccoli;
   - mixul tau de condimente preferat ( eu am ales turmeric si boia de ardei);
   - sare, pier si 2 linguri cu ulei;

Pentru inceput pune sfecla rosie intr-o cratita, toarna apa cat sa o acoperi si pune-o pe foc. In functie de dimensiuni va fi nevoie sa fiarba aproximativ 30 de minute pentru a fi fiarta. O poti incerca cu o furculita. Vei observa ca atunci cand este gatita furculita patrunde cu usurinta in sfecla.

 Dupa ce am aranjat sfecla pune o alta cratita cu apa pe foc. A venit momentul sa te ocupi de legume. Curata ambele sortimente de cartofi de coaja si portioneaza-i, desfa broccoli-ul in buchetele. Cand apa a dat in fiert adauga numai cartofi albi. Dupa maxim 4 minute adauga buchetelele de boccoli, lasa sa dea in clocot si scurge legumele de apa folosind o sita.

 Porneste cuptorul la treapta 5 si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Aseaza in tava tapetata legumele fierte si cartofii dulci cruzi. Pe ei nu ii fierbi deoarece se gatesc mai repede. Condimenteaza legumele dupa bunul plac, adauga uleiul, amesteca-le bine folosind o spatul sau mainile si da- le la cuptor cel putin 30 de minute amestecand din 10 in zece minute.

In ceea ce priveste carnatii eu am ales sa ii fac in forma de spirala si sa ii fixez cu scobitori. Pentru a ii gati am ales sa folosesc un gratar pentu ochiul aragazului. Daca nu dispui de asa ceva ii poti gati in o tigaie in care pui o lingura de ulei. Nu uita sa ii intepi de cateva ori cu o scobitoare  sau o furculita pentru a se patrunde bine.

 Cat timp ai facut toate aceste operatiuni este posibil ca sfecla sa fi fiert. Dupa ce o dau jos de pe foc eu o tin in apa rece 2 -3 minute timp suficient pentru a gasi punga cu manusi de plasic de unica folosinta. Ar fi bine sa ai asa ceva prin casa deoarece sfecla rosie pateaza foarte tare. Curat- o de coaja si da-o pe razatoare. Apoi condimentez- o cu otet, putina sare si un strop de ulei.

Tot ce a mai ramas acum este sa degusti. Spor la treba si nu uita mancarea e mai gustoasa cand pui suflet!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pui cu Sos de Ciuperci si Cartofi Dulci

Paste cu Ton si Rosii

Bezele...dulci bezele