Bucati de pui crocante cu salata coleslaw
De-a lungul timpului am incercat numeroase retete pentru a obtine un pui in crusta cu adevarat crocanta. Multa vreme le-am prajit in baie de ulei pentru ca apoi sa il mai dau putin la cuptor. Erau intradevar crocante dar si cam uleioase. Recent insa am descoperit aceasta varianta prin care am reusit sa obtin echilibrul perfect intre un exterior crocant si un interior suculent.
Nu iti face griji nu este vorba de vre un cuptor simandicos sau mai stiu eu ce ingrediente exootice ( bine poate turmericul dar cred ca este acceptabil la pret ). Pentru a le pregati vei avea nevoie de aproximativ o ora, asta depinde cat de mult bucataresti in general. Este un procedeu de a gati simpatic in care ii poti implica si pe cei mici, niste manute in plus nu strica. Sa dam drumul distrctiei!
Pentru aproximativ 4 portii vei avea nevoie de :
- 1 piept de pui dezosat;
- 250 grame fulgi de porumb;
- 6 linguri de iaurt (eu am folosit iaurt grecesc);
- 3 linguri de faina;
- 1 lingurita de turmeric (obtional) ;
- 1 lingurita de boia de ardei iute sau dulce, in functie de cum preferi;
- sare si piper dupa gust;
Incepe prin a portiona pieptul de pui. Eu l-am tait in fasii subtiri cam de dimensiunea degetului mic. Am observat ca astfel se patrund mai repede ceea ce permite ca invelisul din fulgi de porumb sa nu se arda. Peste bucatile de pui adauga iaurtul, amesteca bine si da-l la frigider cel putin 30 de minute. Atunci cand ma grabesc il las numai 10 minute la rece iar ale ori cateva ore bune. Rolul iurtului este de a fragezi carnea si a actiona ca "lipici" pentru fulgii de porumb.
Cat puiul se racoreste la frigider te poti ocupa de pregatirea crustei crocante. In o tigaie adauga faina, fulgii de porumb si condimentele. Pune-o pe aragaz la foc mediu spre mic amestecand in continuu. Datorita caldurii condimentele eliberaza uleiurile iar crusta va fi mai aromata. Ai gija insa sa nu le lasi prea mult pe foc (nu mai mult de 2 minute) pentru a nu arde faina.
Pregateste o tava in care ai pus hatie de copt si vreo 3 linguri de ulei pe care le poti intinde folosind degetele, daca nu dispui de o pensula de bucatarie, si da drumul cuptorului la treapta 4 (aproximativ 180 de grade celsius).
Scoate puiul din frigider si tavaleste fiecare bucata prin mixul de crusta. Strange energic intre palme bucatile de pui pentru ca fulgii de porumb sa se lipeasca de acestea. Asaza-le pe tava si stropeste-le cu putin ulei. Eu le-am lasat la cuptor aproximativ 25 de minute.
Alaturi de aceste minuni crocante am decis sa aduc o salata coleslaw usor de facut, care poate fi pregatita din avans.
Pentru salata vei avea nevoie de:
- o jumatate de varza de dimensiune medie (eu am folosit o varza rosie dar merge si alba);
- 1 legatura de ceapa verde;
- 1 morcov de dimensiune medie;
Pentru sos vei avea nevoie de:
- 2 lingurite de zahar;
- 2 lingurite de otet;
- 1 lingurite de zeama de lamaie;
- 1 lingurita de mustar dulce;
- 2 linguri de lapte;
- 3 linguri de maioneza;
- 4 linguri de iaurt grecesc;
- jumatate de lingurita de sare;
- piper;
Intru-un bol de dimensiune medie amesteca cu un tel toate ingredeientele sosului si da-l la rece pana cand asamblezi salata. Toaca varza, da morcovul pe razatoare si toaca ceapa cat mai marunt. Pune legumele tocate in un bol mare, adauga sosul si amesteca bine. Salata se tine la frigider cel putin 1 ora si 30 de minute inainte de a fi servita.
Acum nu ramane decat sa te bucuri de roadele muncii tale. Spor la treaba si nu uita, mancarea e mai gustoasa cand pui suflet !
Nu iti face griji nu este vorba de vre un cuptor simandicos sau mai stiu eu ce ingrediente exootice ( bine poate turmericul dar cred ca este acceptabil la pret ). Pentru a le pregati vei avea nevoie de aproximativ o ora, asta depinde cat de mult bucataresti in general. Este un procedeu de a gati simpatic in care ii poti implica si pe cei mici, niste manute in plus nu strica. Sa dam drumul distrctiei!
Pentru aproximativ 4 portii vei avea nevoie de :
- 1 piept de pui dezosat;
- 250 grame fulgi de porumb;
- 6 linguri de iaurt (eu am folosit iaurt grecesc);
- 3 linguri de faina;
- 1 lingurita de turmeric (obtional) ;
- 1 lingurita de boia de ardei iute sau dulce, in functie de cum preferi;
- sare si piper dupa gust;
Incepe prin a portiona pieptul de pui. Eu l-am tait in fasii subtiri cam de dimensiunea degetului mic. Am observat ca astfel se patrund mai repede ceea ce permite ca invelisul din fulgi de porumb sa nu se arda. Peste bucatile de pui adauga iaurtul, amesteca bine si da-l la frigider cel putin 30 de minute. Atunci cand ma grabesc il las numai 10 minute la rece iar ale ori cateva ore bune. Rolul iurtului este de a fragezi carnea si a actiona ca "lipici" pentru fulgii de porumb.
Cat puiul se racoreste la frigider te poti ocupa de pregatirea crustei crocante. In o tigaie adauga faina, fulgii de porumb si condimentele. Pune-o pe aragaz la foc mediu spre mic amestecand in continuu. Datorita caldurii condimentele eliberaza uleiurile iar crusta va fi mai aromata. Ai gija insa sa nu le lasi prea mult pe foc (nu mai mult de 2 minute) pentru a nu arde faina.
Pregateste o tava in care ai pus hatie de copt si vreo 3 linguri de ulei pe care le poti intinde folosind degetele, daca nu dispui de o pensula de bucatarie, si da drumul cuptorului la treapta 4 (aproximativ 180 de grade celsius).
Scoate puiul din frigider si tavaleste fiecare bucata prin mixul de crusta. Strange energic intre palme bucatile de pui pentru ca fulgii de porumb sa se lipeasca de acestea. Asaza-le pe tava si stropeste-le cu putin ulei. Eu le-am lasat la cuptor aproximativ 25 de minute.
Alaturi de aceste minuni crocante am decis sa aduc o salata coleslaw usor de facut, care poate fi pregatita din avans.
Pentru salata vei avea nevoie de:
- o jumatate de varza de dimensiune medie (eu am folosit o varza rosie dar merge si alba);
- 1 legatura de ceapa verde;
- 1 morcov de dimensiune medie;
Pentru sos vei avea nevoie de:
- 2 lingurite de zahar;
- 2 lingurite de otet;
- 1 lingurite de zeama de lamaie;
- 1 lingurita de mustar dulce;
- 2 linguri de lapte;
- 3 linguri de maioneza;
- 4 linguri de iaurt grecesc;
- jumatate de lingurita de sare;
- piper;
Intru-un bol de dimensiune medie amesteca cu un tel toate ingredeientele sosului si da-l la rece pana cand asamblezi salata. Toaca varza, da morcovul pe razatoare si toaca ceapa cat mai marunt. Pune legumele tocate in un bol mare, adauga sosul si amesteca bine. Salata se tine la frigider cel putin 1 ora si 30 de minute inainte de a fi servita.
Acum nu ramane decat sa te bucuri de roadele muncii tale. Spor la treaba si nu uita, mancarea e mai gustoasa cand pui suflet !
Comentarii
Trimiteți un comentariu